2017. október 1., vasárnap

Dee Dumas: Tiltott vágy

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm szépen Álomgyárnak a lehetőséget,hogy elolvashattam ezt a fantasztikus könyvet. Nagyszerűen élveztem,alig tudtam letenni. Igazán élvezetes volt a történet.


Dee Dumas: Tiltott vágy



Tartalom:

Lehet-e jövője a keleti szenvedélynek a nyugati világban? 
Yasmine magyar származású édesanyjával, Lillával, és muzulmán édesapjával, Abd ar-Rashid Gibrannal él az Egyesült Arab Emírségekben. A fiatal lány minden vágya, hogy megismerhesse gyökereit, és beiratkozhasson egy magyar egyetemre. Apja nem támogatja a lány külföldi tanulását, de felesége unszolására végül, szigorú feltételeket szabva, elengedi őt. Yasmine az egyetemen megismerkedik Larával, akivel szoros barátságot köt. A lány bátyjával, Bencével eleinte kölcsönös idegenkedés, majd szenvedélyes szerelem alakul ki. 
Lehet-e esélyük a fiataloknak a féltékeny exbarátnő és a hithű muzulmán apa támogatása nélkül? Kiállhatja-e szerelmük az idő és megannyi akadály próbáját? 
Dee Dumas a nagy sikerű Marokkói szerelem című kötete után ezúttal a mesés Emírségekbe varázsolja olvasóit, ahol kiderül, hogy mire képes egy anya, hogy segítse gyermeke szerelmének beteljesülését.

Véleményem

5/5

2017. szeptember 27., 02:08 → 2017. szeptember 30., 22:18

Dee Dumas egy csodálatos történetet írt. Kelet és Nyugat. Egy igaz szerelemről,mely tele fordulatokkal, érzelmekkel,vágyakkal és tiltott kapcsolattal.
Yasmine,Laraval a szobatársnőjével utazik el Kőszegre,ahol itt találja meg élete szerelmét. Emírséget elhagyva,apja tiltása ellenére beleszeret egy magyar fiúban. Bence sosem tudta igazán mi is az igaz szerelem,míg meg nem ismerte Yasmine-t.
Bence és Yasmine megtapasztalják szerelem édes ízét,majd tiltás fájdalmát,kínzó távolságot. Egy fenyegetés ,egy szeszélyes őrült nő. Egy apa hithű valláshoz való ragaszkodása. Vajon lesz kiút nekik? Egymáséi lesznek valaha? Igazán lebilincselő olvasmány. Igazán méltó befejezéssel. Végig izgultam mi lesz velük. Kellemes,könnyed igazi romantikus könyv. Bátran ajánlom mindenkinek. Ha elolvasod te is szurkolni fogsz Bence és Yasmine boldogságáért. Számomra igazán felemelő volt elolvasni.

Kedvenc ídézet:

"– Tudod van egy arab mondás, miszerint négy dolgot nem lehet visszavonni az életben. A kilőtt nyilat, az isteni rendelet, a kimondott szót és az elmúlt időt. – mondta a lány. – A kilőtt nyíl a szívemet találta el, s beléd szerettem;az isteni rendelet pedig az akarta,hogy mi újra együtt legyünk. A kimondott szavak, melyeket egymásnak mondtunk, mind igazak voltak, és ezt nem is akarom visszavonni soha. Egyetlen dolog van, ami szörnyű véget érhetett volna, de ezt sem tudjuk semmissé tenni, és az az elmúlt idő. De tovább kell lépnünk, együtt, kézen fogva. S tudom, hogy sikerülni fog, mert szeretjük egymást. Ne gondoljuk többé a múltra,hiszen előttünk áll a jövő – mosolygott Yasmine."

"– Gondolom, a terroristák miatt – hajtotta le a lány a fejét-,de mi nem vagyunk azok – nézett újra az anyjára. – Mi nem vagyunk rosszak, ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más ezen a földön. Az a baj, hogy az emberek pár elmebeteg cselekedetei után alkotnak véleményt a társadalmunkról."

"– S te szívesen mennél Magyarországra tanulni.Jól gondolom? – kérdezi sóhajtva a másik. 
– Igen -bólogatott Yasmine. – Szabadabb szeretnék lenni, én nem bírom ezt a kalitkát – csuklott el végül a hangja. – És amiket meséltél nekem az országról, szívesen megismerném. Nagyon vágyom oda, nem tudom megmagyarázni, hogy mi az oka,talán csak szabadulni akarok apámtól vagy a kötelességektől, de megfulladok, ha itt kell maradnom. Levegőre vágyom, s tudom, hogy van élet az emírségen kívül is, amt nagyon szeretnék megismerni. Ez a te életed, a múltad, s a gyökereim egy része. Ez a hely – tárta szét a karját a lány – lehet bármilyen gyönyörű vagy fantasztikus, de számomra csak egy börtön – keseredett el újra Yasmine."


Megvásárolható:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése