2019. augusztus 9., péntek

Szabó Tamás: Holdvíz

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Maxim Kiadónak és Szabó Tamás szerzőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam számomra az év egyik legjobb könyvét a Holdvíz címmel. Elképesztő! Zseniális! Letehetetlen. Hol az ördögben volt eddig a Szerző?  Alig jutok szóhoz. Ennyi csavart egy történetben még sosem olvastam. Mire megnyugodtam, úgy ahogy jött egy újabb pofon.  Köszönöm az élményt!


Szabó Tamás:
Holdvíz



Tartalom:

Zolit, a burokban nevelkedett, milliomos egyetemista ficsúrt sokkolja a hír: „örökölt” egy 16 éves lánytestvért apja, a néhai KGB-tiszt után! A két tinédzser kapcsolatát nagyban befolyásolja, hogy külön nőttek fel, nem is tudva egymásról. A báty tanácstalan; hogyan viszonyuljon a hányatott sorsú, öntörvényű kis vadóchoz, aki egyből felforgatja az ő nyugodt életét?
Mikor a lány minden addiginál nagyobb zűrbe keveredik és eltűnik Brazíliában, a fiú kénytelen otthagyni mindent; Noémi után ered, majd a Polícia korruptságát látva maga kutatja fel a húgát. Vajon képes felnőni a feladathoz, és egyedül megmenteni őt? Túlélik a testvérek könyörtelen megpróbáltatásaikat távol az otthonuktól, vagy elbuknak az alvilággal, a természeti erőkkel, illetve az önmagukkal vívott harcban, hogy beteljesedjék a családi karma?


Véleményem
5/5


A történet szerint Zoltán kap egy levelet, mely közlik vele, hogy az édesapja meghalt és örökölt egy testvért. Viszont Zoltán élete teljes felfordul, és nem tudja mire vélni, hogy van egy testvére, hiszen úgy tudja, hogy egyke. E miatt a titok miatt bontakozik ki a történet Zoltán és Noémi körül.  Egy család, tele titkokkal és egy szerelem, mely szégyenként élik meg. 

Azt hittem megint egy olyan történetet fogok olvasni, ahol a főszereplő gyenge és gyáva lesz, hogy felvállalja a kapcsolatukat. Hogy nem lesz bátorsága szembe nézni milyen érzések, kavarognak testvére iránt. Ahogy olvastam a kettejükről volt egy fura érzésem, hogy ők mások. Nem éreztem azt, hogy testvéri kapcsolat lenne, hanem inkább, mint szerelmes párnak gondoltam. S pont ettől lett más a történet.
Ez merőben más volt. Te jó isten, de még hogy más. Hihetetlen, hogy mi mindent megváltoztat egy új jövevény és egy levél.

Úgy éreztem magam, mintha én is ott lettem volna mellettük. Átéreztem a szerelmüket, titkukat, bujkálásukat majd később a különválás fájdalmukat.  Ezután pedig a kalandot, a harcot az életben maradásért. Zseniális! Élethű!
Egyszerűen szavak nincsenek, hogy mennyire fordulatos, izgalmas, lehengerlő volt. Erre végképp nem számítottam, hogy ennyire magával fog ragadni.


Zoltán, az én hősöm. Mindannyiunk hőse. Zoltán a bátor, erős és kitartó. Aki küzd és harcol. Azt sem érdekli, ki mit gondol a szerelméről, kapcsolatáról. Kiáll Noémi mellett, ha ő ezt nem értékelte.  Noémit eleinte nagyon nem bírtam. Annyira magával volt elfoglalva. Sokszor úgy, éreztem, hogy direkt ilyen akaratos és önző. Aztán később sajnos olyan dolgok történtek vele, ami később megváltozott a véleményem róla. Nem mondom, hogy szívem csücske lett, de csak egy kicsit megenyhültem irányában.

Mennyi minden történt ebben a könyvben, volt itt tiltott kapcsolat, kirándulás, szakítás és rablás. Mindennek ellenére még mindig meg tudod lepni szerző az utolsó oldalakon is. Hihetetlen, hogy mi képes meg változtatni egy tárgy Zoltán és Noémi kapcsolatán.


Szívből tudom ajánlani, azoknak, akik igazán letehetetlen izgalmas könyvre vágynak. Ez egy nem mindennapi történet. Sok meglepetést tartogat ez a könyv, az olvasónak. Ezek után figyelemmel kísérem szerző munkásságát, mert szívesen olvasnék még tőle.


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

6 megjegyzés:

  1. Kedves Ági! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! Örülök, hogy tetszett a Holdvíz. jelenleg a második regényemen dolgozom :) Talán idén elkészül. Minden jó! Szabó Tomi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tamás!
    Én köszönöm a lehetőséget. Hűha, második regény? Ez nagyon jó. Szívből kívánom, hogy ugyanolyan jó legyen, mint az első regénye. Jó munkát kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ágnes! Köszönöm. Igen, készül a második regény, ami hasonló lesz, de el is tér a Holdvíztől. Abban is lesz romantikus szál és izgalmas részek, de a műfaja inkább thriller.
    Már van videó blog a Holdvízről:
    https://www.youtube.com/watch?v=iet1mp4y9bg
    Üdv

    Tomi

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tamás!Kíváncsian várom. :) A videót megosztom az FB oldalon, ha nem baj.

    VálaszTörlés