2017. október 1., vasárnap

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja


Mi is a Furry,

Részlet Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja c.könyvéből. Mely meg tudhatjuk mi is a Furry.
Igazából én sem tudtam mi is az, míg el nem olvastam. Szerző engedélyével.


„A furry (ejtsd: förri ) hallatán sokan összeráncolják a szemöldöküket, holott valószínűleg már találkoztak vele. A művészeti stílus arra antropomorfizált, vagyis emberi gondolatokkal, viselkedéssel és fizikummal – emberi felsőtesttel, de állati fejjel, mancsokkal és farokkal – rendelkező állatokat értünk. Ha magyar viszonylatokat nézzük, gondoljunk csak a Macskafogókra, de egyesek ide sorolják az Oroszlánkirályt, négylábú szereplőit is…”





Tartalom:
Újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állat hullájára lelnek a rendőrök.Cesar Darlington németjuhász nyomozó tehetetlen az ügyben – egyetlen segítsége a megcsonkított szfinx macska, Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor őrült meséinek? Mindeközben egy nem mindennapi páros (Arthur, a róka és Christie, a fekete párduc) szórakozni készül a barátaikkal, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.
Jandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. Karakterei civilizált állatok, akik még soha nem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig soha nem volt ennél idegtépőbb. 
Ez a furry krimi nem szűkölködik sem vérben, sem erőszakban; az olvasóban felmerülő kérdések pedig az utolsó oldalakig váratnak a válasszal.


Megvásárolható:



2 megjegyzés:

  1. Nekem ez a könyv nagyon nagyon bizarr...és bevallom abba is hagytam a 120. oldal körül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én elkezdtem olvasni. Eddig bejött. Hát kinek mi... Idáig bejött, mondjuk érdekesnek találom.:) Tetszik.

      Törlés