2018. január 18., csütörtök

Illyana Sanara: Vadmacskák - Az utolsó rókatündér

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni a szerzőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Bátran ajánlom annak, aki szereti a fantasy,japán történeteket és mítoszokat is. Nagyon hálás vagyok szerzőnek Illyana Sanaranak, hogy recenzióként elküldte a könyvet. Számomra ez a könyv ,igazán a szívemhez nőtt. Kiváncsian várom  Ayame és Natsuki történetét. Igazán szeretni való páros.




Illyana Sanara: Vadmacskák - Az utolsó rókatündér



Tartalom:


A ​japán népmesék bővelkednek csodás lényekben, tanulságos és szívmelengető történetekben. 
E könyv lapjain viszont találkozhatunk a szigetország mitologikus alakjaival, akik hús – vér emberekként élnek közöttünk. 
Ayame, a „nem éppen világszépe csaj” tetoválóművészként tengeti napjait Sapporóban, Japánban. Tündérkeresztanya híján egy jakuza keresztapával kell beérnie, aki a széltől is óvja. Natsukival, egy felkapott rockbanda énekesével a közös törzshelyükön találkozik először. Nem a legszerencsésebben sikerül megismerkedésük, és ez nem véletlen; Natsuki megrémül a lánytól: egy halálistent sodort útjába a Sors. 
Baljóslatot szimatolva kóbor kutya alakjában ered Ayame nyomába. 
Még alig érintette, még alig szívta magába az illatát, amikor be kell látnia, hogy a lány, akitől annyira rettegett, akinek léte veszélyt jelent az élőkre, valójában létezésének legfontosabb szimbólumát hordozza. 
Fájdalmas történet a rejtőzködésről, magányról, kínról, a lélek mélységeiben megbújó mérhetetlen vágyról.


Vélemény: 
5/5

Illyana Sanara egy csodálatos történetet írt.  A szerelemről, az elfogadásról,a bizalomról,a sokévnyi magányról. Natsuki oly sok idő eltelte után végre rátalál a szerelem. Egy titokzatos, rejtélyes lány személyében. Ayame nem akármilyen lány.  Ő Halálisten, aki Natsuki fél. Inkább már csak félt. Nagyon gyönyörűen felépítette a karaktereket a szerző. Izgalmas, oly mélyreható gondolatokat írt, hogy akár valóságban is helytállhatnak. Az elfogadásról, a szerelemről. Natsuki ahogy haladt a történet úgy szeretet bele Ayame-ben. Mindketten féltek, hogy a másik el tudja -e fogadni olyannak, ami. Hisz Ayame Halálisten, Natsuki Rókatündér. A történetben helyett kap természetfeletti lények, mítoszok és legendák.
S ami legjobban tetszett a beszédek.  Én még ilyen szép és gyönyörű párbeszédeket nem olvastam. Ahogy beszéltek egymáshoz, hol viccesen, hol komolyan, hol szerelmesen.  Némelyik beszélgetésen jókat kuncogtam. Nem is gondoltam, hogy ennyire fogom élvezni egy japán történetet. Csodálatos volt elolvasni. Írónőtől olvastam néhány részletet egy csoportban. Már akkor nagyon megtetszett. S számomra megtisztelő, hogy recenzióként elolvashattam.
Nagyon köszönöm.

Kedvenc jelenet,idézet:


"Senki nem keltett fel még így egy rókatündér természetes kiváncsiságát, és Natsukinak rá kellett döbbenie, a lány úgy érte ezt el nála, hogy nem is tett igazából... semmit. ettől csak még titokzatosabb volt a szemében, és úgy döntött, meghódítja, hisz a szíve megremeg már a neve hallatán is."

"- Vacsorázol velem? - fészkelődőtt a róka - Úgy...úgy gondoltam, kezdhetném ezzel - nézett zavartan a kezében tartott sörre-, amolyan bocsánatkérés - féle, amiért leöntöttelek.
- Te most viccelsz velem, igaz? - Ayame a róka felé nyúlt, két ujja közé fogva a döbbent Natsuki állát és maga felé fordította a fejét.
- Ezt most mondd úgy is, hoy a szemembe nézel.
A róka elmerült az őt fürkésző szempárban. Úgy érezte magát, mint amikor a lány NAot fürdette. A pillanat belefagyott a zaklatott időbe, nem is jutott el a tudatáig a kis téren gyűlő tömeg zaja, a színpad hangbeállításainak dübörgő visszhangja , az sem, hogy zsebében megszólalt a telefon."

"Maga sem értette, mi ütött belé, amikor amiatt kezdett el aggódni, vajon fog-e tetszeni a fiúnak, ha sértődés és dühkitörés helyett megpróbálja majd kedvesen kezelni a várható kirohanásait. Azonban mélyen magában tudta, nemcsak a vadság megszelídítése az, amire vágyik: még mindig érezte Natsuki leheletétől a kellemes bizsergést a tarkóján, ujjainak a nyomát a karján,ahogy lágyan megszorította. Az sem volt utolsó, hogy fél éjszaka arról álmodott, hogy fiúval osztja meg a hálószobáját."



A könyvet itt tudod megvenni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése