2018. január 11., csütörtök

Csabai Márk.: Határtalanok

~~~ Recenzió ~~~


Szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak és szerzőnek Csabai Márknak a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Nagyon tetszett, s valóban nem lehet kiszállni. Ahogy Csabának, úgy nekem sem volt esélyem kilépnem. Fogva tartott s egészen az utolsó oldalakig kitartott.



Csabai Márk: Határtalanok



Tartalom:

Ha ​az életed a tét, menekülsz vagy harcolsz?

Csatai Csaba, a másodosztályú gengszter évek óta a hírhedt Bobrov család szolgálatában tevékenykedik a budapesti éjszakában. Csaba elkövette élete legnagyobb hibáját: titkosnak szánt románcba keveredett főnöke lányával. Ezért a keményebb időket is megélt egykori maffiózó nagyágyú, az öreg Bobrov Csabáért küldi embereit, aki gyorsan főnöke gyóntatószékében találja magát Tádé nevű barátjával együtt. Az ügy hamar váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy mégsem a légyott miatt akarják elszámoltatni.

Vajon hogy kerül a képbe Pacal, az autónepper, Kugli, a kalugai pofozógép, és Alaa, az illegális bevándorló? És mi köze mindehhez Csabának és Bobrovnak?

Számtalan kihívás során az élet különös lapokat oszt főhősünknek, aki belekeveredik az embercsempészetbe. Mindenki kifordul magából és leveti az álarcát. Csaba ráébred, hogy mindenki másért akar bejutni Európába. Van, aki a megélhetésért; van, aki el akar pusztítani mindent; és van, aki a családja után jött. Hamar világos lesz számára, hogy Magyarország Európa kapuja és a terroristák már köztünk járnak. A kérdés az, hogy időben felismerjük-e őket és meg lehet-e akadályozni Budapestről egy németországi merényletet.


Vélemény: 
5/5

Elképesztő, fergeteges és sziporkázóan jó történet. Jót szórakoztam rajta, végig fenn tartotta a figyelmem. Csatai Csaba szemén keresztül olvashatjuk milyen is az alvilág, bűnözői élet. Mennyire veszélyes, kiszámíthatatlan. Szerzőnek remek istenadta humora van. Komolyan ennyit nevetni... Kár lenne ezt a könyvet kihagyni. Vége felé derül ki az áruló, ki a hűséges. Aztán Csabi újfent megint fura kalandokba keveredik. Amire a legvégén rakja magában össze a kirakós játék darabkáit. 
Aki kézbe veszi a könyvet, számítson rá, hogy nem tudja letenni. Én próbáltam húzni - halasztani, de mind mindennek egyszer ennek is vége lett. Szívesen olvasnék még a Szerzőtől. Tehetséges, remek humorral megáldva. 
Annyit mondhatok, hogy igazán pörgős történet és remek humorral. Nem lehet egy percre sem unatkozni. Ha vinnéd magaddal, kérlek vigyázz, mert nevetni fogsz végig. 

Bátran ajánlom annak, aki szereti az akciót, krimit és bírja a humort. 


Kedvenc jelenet, ídézet:


" - Csatold be az öved!
- Nem szeretem!
- Én sem téged, mégis arra használlak, amire jó vagy! És az öv is ilyen dolog - párhuzamot húzott, majd erőfunkcióba kapcsolt át. - Na , csináld rohadt gyorsan, vagy én rögzítelek az üléshez egy életre - ökölbe szorította a kezét.
- Szerintem jobb, ha be csatolod! - hallottam hátulról Pajszert."

" Ezt a felelőtle kis köcsögöt - dünnyögött az orra alatt Kugli. - Beül egy drága autóba, és azt hiszi, hogy rá már nem vonatkozik semmi szabály. Istenről is biztosan azt hiszi, hogy valami idióta drogos rocksztár!
- Elnézést - hangsúlyosan hátráltam ki a kialakulóban lévő vitából.
- Elnézést, mind ezt tudjátok csak mondani! De gondolkodni, becsatolni az övet, az már luxus! (...) "

" Tudod, amióta itt vagyok, rá kellett jönnöm egy dologra - kezdte Alaa, én pedig afféle ,,ki vele!" módon vontam meg a vállam.
- Az élet igazságtalan. Te meg hülye.
- Már ne haragudj, de ez két dolog - szabadkoztam."

" - Te nagyon beteg vagy, remélem, tudod! - lihegtem megtámaszkodva a konyhapulton. Zsibongó kézfejem vizsgálgattam.
- Miért ? Te kérted a rizst! - szabadkozott a szír.
- Igen. De é azt hittem, hogy majd szétcsapod a fején, leütöd vele - csóváltam a fejem.
- Nem mondtad!
- Igaz! Legközelebb harminc nappal előre postázom a feladatodat, hogy fel tudj készülni! - zártam a témát."




A könyvet itt tudod megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése