2018. január 29., hétfő

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

~~~ Recenzió ~~~


Szeretném megköszönni Tiszlavicz Mária szerzőnek. Hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam a könyvet. Számomra nagyon izgalmas, letehetetlen volt. Egy élmény volt elolvasni. Továbbra is várom a következő kötetét


Tiszlavicz Mária: Duplacsavar




Tartalom:

Amy remek színésznő, mindent tud a fegyverekről, és ki nem állhatja a rendőröket. 
Szeretője egy kétes üzletet készül megkötni, amikor meggondolatlanságában balesetet okoz Klagenfurt határában, majd lelép a helyszínről. Amy kénytelen egyedül szembenézni a rendőrökkel, ráadásul az egyik nyomozó azonnal kikezd vele. Amy szánalmasnak találja Martinek hadnagy próbálkozását, mégis enged neki, hogy a nyomozás közelébe férkőzhessen. 
Miközben szemmel tartja a hadnagy minden lépését, egy teljesen más oldaláról is megismeri őt. Amynek át kell értékelnie mindent, amit eddig a rendőrökről hitt. 
Életében először ellenszegül a kapott parancsoknak. Kész megfizetni a döntése árát – még akkor is, ha emberéletekbe kerül.



Véleményem:
5/5

Ide a következő könyvet! Igazi vérbeli nyomozós könyv. Zseniális!
A páros Viktor és Felix mindent visz. Igazán Déjá vu érzésem volt mikor elolvastam. Aztán meg lett említve Cobra 11 a tv sorozat. Nagyon élveztem, izgalmas nyomozós történet. Apró darabkák az utolsó oldalakon rakódik össze. Nő szerzőként igazán mesterien dolgozta ki. Egy rossz szavam se lehet. Szinte rágtam a körmömet. Azt hiszem, hogy Réti László után a kedvencem lett Tiszlavicz Mária. Tetszett a vicces, aranyos civódásaik Viktor és Felix között.  Izgalmas volt végigolvasni, hogy egy balesetből, gyilkosságból mekkora ügy kerekedik belőle. Apró darabkák az utolsó oldalakon rakódik össze. Viktor nyomozás közben közelebbről is megismerkedik Amy-vel, akiről később derül ki, hogy igen csak van mit titkolnivalója.  Egy igazán kellemes romantika, akció és vérbeli autós üldözés kellőképpen meg alapozza olvasás élményét. Nekem nagyon bejött, imádom a krimiket és ez tökéletes a következő folytatáshoz. 
Bátran ajánlom minden krimit kedvelő olvasóinknak. Cseppet sem fog unatkozni.


Kedvenc jelenet, idézet:

„– Legközelebb majd kérvényt nyújtok be, hogy mindenkit takarítsanak el az utakról, ha kocsiba, szállsz!”

„– Maguk fognak a sírba vinni, Martinek!
Remélhetőleg nem – felelte Viktor.  – Engel talán tudna többet is erről a Bodanról meg a kaminról.
Jó ötlet, kérdezzük meg! – vágott közbe Felix, abbahagyva a röhögést. – Ja, mégsem tudjuk megkérdezni, mert meghalt! 
Iris lemondóan sóhajtott egyet, és a tenyerébe temette az arcát.
- Nagyon jó megfigyelő vagy! Nem gondolkodtál már a rendőri pályán? – vágott vissza Viktor.”


A könyvet itt tudod megvenni