2018. január 28., vasárnap

Interjú Ludányi Bettinával: Az egyetlen menedék szerzőjével



Ma napon megszólaltattam egyik legkedvesebb magyar szerző hölgyet Ludányi Bettinát. Örömmel készítettem interjút Bettinával. Idei első interjúm. Amit hamarosan sok más szerző is követi majd.

Ludányi Bettina tavaly jelent meg Az egyetlen menedék c. könyve. Számomra nagyon élvezett volt elolvasni. Sok olyan gondolatai voltak, amivel egyetértettem. S jelenleg is dolgozik új történetén. Amire volt lehetőségem előolvasóként részt venni. Nagyon megtisztelő volt és izgalmas is egyben. A történetről annyit mondhatok nagyon izgalmas, szenvedélyes szerelmi történet lesz. Sok-sok érdekesség is lesz ám benne.



Íme tehát a kérdezz – felelek Bettinával. 


Az egyetlen menedék:
"Írónak lenni egyszerre kétségbeejtő és felemelő érzés. Kétségbeejtő,mert megmutatod a világnak az igazi arcodat és felemelő, mert minden egyes érzést ki tudtál adni maagdból."- Annabella Wilson"


1. Magyar Szerzők könyvei Blog:  Mikor kezdtél el írni? Mesélnél a kezdetekről, mi motivált?

Bettina:. 
Általános iskolás voltam, amikor írni kezdtem. Nagyon sokat olvastam már akkor is, de amikor befejeztem egy regényt mindig hiányérzetem támadt. Hiába volt izgalmas, ha hiányzott a romantika, és fordítva. Így leültem, kezembe vettem egy füzetet és elkezdtem ki talált történeteket gyártani. Így kezdődött a függőségem. 

 2. Magyar Szerzők könyvei Blog:  Mesélnél a regényedről, Az egyetlen menedékről?

Bettina:
Először is fontos megjegyeznem, hogy nem valós történet. Kitalált. Sokan kérdeznek erről, ámulva jönnek oda hozzám olyanok, akik ismernek, hogy te pánikbeteg vagy? Nem, nem vagyok. Ó, pedig olyan élethűen írtad le. Így van, törekedtem rá, hogy élethű legyen, viszont a képzelet szüleménye. Persze a sorok között ott vagyok én is, de ezt csak azok tudják, akik ismernek. 
A regény egyébként egy álom alapján született. Az előszó egy részét álmodtam meg, és addig nem hagyott nyugodni, míg ki nem írtam magamból.
Próbáltam arra törekedni, hogy az oldalakon mindenki megtalálja a maga tanulságát. Akik olvasták, azok tudják, hogy elég mély gondolatok vannak benne néhol. Pont azért, hogy mindenki megtalálja benne a maga tanulságát, azt az egy sort, ami erőt ad.

"Légy dühös, légy elkeseredett, aztán pedig légy erős! El fogsz érkezni ahhoz a pillanathoz, amikor azt mondod, hogy elég!"

3. Magyar Szerzők Könyvei Blog: Honnan meríted az ötleteid? Az életből vagy inkább a fantáziából? 

Bettina:
Mikor hogy. Attól függ, milyen a történet, és attól függ, hogy én milyen kedvemben vagyok. Sokszor volt úgy, hogy bizonyos érzéseket a könyvemben éltem ki. A Mennem kell c. regény is sok ilyen érzést, tartalmaz.


4. Magyar Szerzők Könyvei Blog: Előolvasódként megismerhettem a következő történeted. Mesélnél róla?

Bettina:
A Mennem kell sokkal másabb, mint Az egyetlen menedék. Az is nagyon érzelmes, abba is felmerülnek komoly témák, de nem olyan komoly, mint az első regényem. Szerettem volna egy kicsit könnyedebb témához nyúlni, és leginkább romantikus. A történet közepén csatlakozik be a veszély, a bosszú és az alvilág fonala.
A főszereplő, Bella elég érdekes karakter, mert elég összetett a személyisége. Szeretné, ha szeretnék, mégsem képes kezelni az érzéseket és a veszteséget. Szeretne erős lenni, szeretne segíteni, ezért olyan galibákba keveredik bele, ahol már az élete is kockán forog. Tudniillik azért lett újságíró, hogy lebuktassa a rosszfiúkat, hogy megmentsen másokat. Ez néha sikerül, néha nem. 
Amikor az egyik hősünkről kiderül, hogy nem az, akinek eddig hitte, egy igazi fúriává változik, és bosszúhadjáratba kezd. Meglátjuk, mi sül ki belőle.

 5. Magyar Szerzők Könyvei Blog: A családod hogyan fogadta az írói pályaválasztásod? 

Bettina:
Nagyon sokáig nem tudták. Tavaly az év első felében közöltem, hogy ki fogják adni a történetem. Nagyon meglepődtek, de támogatnak mindenben. Anyukám előolvasta mindkét regényemet, és azt lehet mondani, hogy a nagymamám mellett ő a legnagyobb rajongóm.


6. Magyar Szerzők Könyvei Blog: Mesélnél a blogodról az olvasóknak? 

Bettina:
A blogom az Írók között könyvekről és írásról szól. Egy-egy könyv elolvasásával elképesztően sok mindent lehet tanulni, és én erre helyezem a hangsúlyt. Amikor ismertetőt írok a végén, mindig elmondom a blog követőinek, hogy mi mindent tanulhatnak a regényből íróként.
Emellett nagyon szeretek inspiráló, írással kapcsolatos bejegyzéseket is írni. Tudom, milyen az, amikor egyszerűen nem megy, és kétségbe esik az ember. Amikor elfelejti, miért kezdte el. Ilyenkor szüksége van valakire, aki segítő kezet nyújt.


7. Magyar Szerzők Könyvei Blog: Mit üzennél nekik?

Bettina:
Azt, hogy nagyon hálás vagyok minden követőmnek, minden olvasómnak, és elképesztően boldoggá tesz, amikor kapok egy jó kritikát a könyvről, vagy a bejegyzésem alá érkezik a komment, hogy "ez most kellett" vagy "ez nagyon sokat segített". Elképesztő energiát tud adni. Köszönöm, hogy vagytok. Köszönöm, hogy követtek.


Köszönöm Bettina, hogy időd szakítottál nekem. Továbbra is sok sikert kívánok. Bízom benne, hogy nagyon sok könyvvel leszek általad gazdagabb. 


A szerző blogját itt tudjátok elérni:

A könyvet  itt tudod megvenni: