2017. november 27., hétfő

Amiket elolvasnék 5.rész

Mindig is szerettem olvasni vallás témájú könyveket. Olvasom is, igaz ritkábban. De ez a két könyv nagyon felkeltette a figyelmem. Újabb sorozathoz érkeztünk Amiket elolvasnék postban. Most egy szerző páros könyveit mutatnám be.



Tarjányi Péter és Dosek Rita
A ​pápa emberei (A pápa emberei 1.)



Tartalom:


II. János Pál halála után kiderül, hogy a béke pápájának hagyatéka nyomasztó titkokat rejt. Vajon érdemes boncolgatni a múltat? Igazságot kell szolgáltatni bármi áron? Tom és csapata különös feladatot kap egy titokzatos megbízótól. Bár abban sem lehetnek biztosak, hogy mit keresnek pontosan, háborús bűnösöket, vagy II. János Pál pápa merénylőit, mégis elvállalják az ügy felderítését. Nyomozásuk hatására azonban váratlan erők lendülnek mozgásba. Egyre megdöbbentőbb összefüggésekre bukkannak, és miközben próbálják kideríteni, mi történt valójában a Szent Péter téren 1981. május 13-án, és hogy mi volt a szerepe ebben a KGB-nek és a magyar titkosszolgálatnak, szembe kell nézniük azzal is, hogy azt sem tudják, ki az igazi ellenségük: Moszkva vagy a Vatikán.

Tarjányi Péter és Dosek Rita
A ​pápa hagyatéka (A pápa emberei 2.)



Tartalom:


A hajsza folytatódik a katolikus egyház árulói ellen! 
A nemzetközi akciócsoport megoldhatatlan rejtéllyel találja szemben magát: a mikrofilmek, amelyek a KGB-nek jelentő katolikus papok listáját tartalmazzák, nyomtalanul eltűntek. Az orosz és a vatikáni titkosszolgálat versenyt fut az idővel. Tudják, aki először szerzi meg a titkos dokumentációt, annak elképesztő hatalom kerül a kezébe. 
Tom csapata is egyre mélyebben ássa bele magát a feladatba. Olyan eltemetett összefüggésekre bukkannak, amik alapjaiban rázzák meg a katolikus egyházat, és a küldetés teljesítése közben ők maguk is célponttá válnak. 
Rég elfeledett múlt, nyomasztó bűnök. 
Vajon milyen szörnyű titkokat leplez le a pápa hagyatéka?


A kövekező könyv majd,hogynem aktualitást élvezz mai Európára a terrorszervezet. Ki tudja mennyire fikció vagy valós. 

Tarjányi Péter · Dosek Rita
A terror stratégája 



Tartalom:

A balkáni háborús bűnösök felkutatásában edződött fejvadász csoport egy szövevényes ügy közepén találja magát. Az Iszlám Állam terrorszervezet stratégája keresztényeket akar harcba küldeni keresztények ellen. A mindenre elszánt szélsőségesek a legfelsőbb körökbe is beszivárogtak. Félő, hogy a nyugati civilizáció egy új világégés felé sodródik. Tom és csapata óriási feladat elé néz, meg kell érteniük a szélsőséges iszlám mozgatórugóit és a dzsihád valódi arcát… 
Le lehet győzni a szélsőséges iszlámot hit nélkül? 
Mit tehetünk, ha egy terrorista vezér jobban ismer bennünket, európaiakat, mint mi magunkat? 
Hogyan védekezzünk egy olyan dzsihadista ellen, aki a gyerekeinket akarja szembefordítani velünk? 
Képes elhárítani egy ilyen veszélyt Európa hírszerzése?

Tarjányi Péter és Dosek Rita regénye mai világunk legégetőbb biztonsági kérdéseire ad hiteles választ.


Árulás,merénylet 

Tarjányi Péter · Dosek Rita
A ​Balkán angyalai 




Tartalom:

– ​Benne vagyok egy szupertitkos nemzetközi melóban, és kell még egy ember – tért a lényegre az alezredes. 
– Ha nemzetközi, akkor hogy lehet szupertitkos? – tréfálkozott Tom. Valójában alig várta, hogy még többet megtudjon a dologról, és főleg arról, hogyan került ő a képbe. 
– Fogd be! – horkantotta Wolfi. – Szóval… ki kell képeznünk egy csapatot, akiknek a Balkánon kell majd egy akciót végrehajtani. A Balkán hallatán Tom arcáról lefagyott a mosoly. 
– És hogy jövök én ehhez? Van egy csomó embered. 
– Igen, de az akadémián nem tudják, hogy én benne vagyok, és a megbízóim nem is kívánják, hogy ez kiderüljön, ugyanis azt gyanítják, hogy tégla van a rendszerben. Ezért is jöttem hozzád, már rég leszereltél, rád nem gondolna senki. Ráadásul te voltál az egyik legjobb harci kiképző. Az alezredes, amilyen lényegre törően csak tudta, összefoglalta az ügyet, és végül abba is beavatta volt kollégáját, hogy személyesen Fritz Maier, az egykori SEK vezérőrnagya kereste meg, hogy felkérje az együttműködésre. 
– Nézd, értem, hogy ezt még át kell gondolnod… nem sürgetlek, de… 
– Nem, nem, nem – vágott közbe Tom. – Rendben. Alig várom, hogy kezdjük. Megvannak már a srácok? Lányok – helyesbített az alezredes, és faarccal várta a hatást. 



Összeesküvés, politika,akció

Tarjányi Péter · Dosek Rita
Ördögi ​kötelék



Tartalom:


Vissza tud jutni a hatalomba egy bűnöző politikus? Miként használja a terror fegyverét, hogy befolyásolja Európa döntéshozóit? Mekkora káoszt képes gerjeszteni egyetlen ember hatalomvágya? 
Egy háborús bűnös alkut kötött Európa vezetőivel, hogy elárulva társait, mentse magát a rá váró büntetéstől, de képtelen az árnyékban élni. Ismeri az öreg kontinens gyenge pontjait, hiszen évekig irányított a háttérből. Kapcsolatain és vagyonán keresztül nemzetközi összeesküvést sző, sakkbábuként irányítva a nagyhatalmakat. Lesz, aki átlát a terror útvesztőin? Elég egy maroknyi ember, hogy megfékezze a zűrzavart? 

A szerzőket itt lehet megtalálni a könyvekkel kapcsolatban:

Molyos link: Dosek Rita

A könyvek Libri, Bookline, Líra boltjaikban találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése