2017. november 1., szerda

Julia Lewis Thomson: Többek szerint

~~~ Recenzió ~~~

Julia Lewis Thomson: Többek szerint

Szeretném megköszönni a Julia Lewis Thomson Szerzőnek és Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Fantasztikus , óriási az egész. 




Tartalom:

Te ​melyiket választanád: a bosszút vagy a szerelmet? 
Többek szerint felelőtlen nőcsábász vagyok, aki magasról tesz az érzelmekre, és képtelen kötődni egy másik emberi lényhez. Ilyennek lát mindenki, mert az életstílusommal ezt hitetem el velük. Bulik, nők, zene… ez határozta meg az életemet egészen addig, amíg nem találkoztam Nastyával. 
Igazi rockernek tartom magam. Olyan helyről jöttem, ahol a bűn a mindennapok része. Hiába szántak nekem különb életet, talán soha nem tudok kilépni a múltam árnyékából. Különösen úgy, hogy az orosz maffia látóterébe kerültem. 
Zsák a foltját, szokták mondani, és az enyém egyértelműen Nastya, aki a legnagyobb természetességgel táraz, céloz és lő. Ráadásul úgy hajt át motorral a piroson, mint a rosszfiúk a csajokon. 
Julia Lewis Thomson új, akciókban és meglepő fordulatokban bővelkedő történetben leplezi le a nagy sikerű Többek által című regényben megismert Maxim sötét titkait. Vajon beszippantja-e az a világ, amitől a családja egész életében óvta? Vagy elég ereje lesz ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak?


Véleményem
5/5


Nem semmi egy történet. Maximot nagyon imádtam.   Mennyi az esélye, hogy abba szeretünk bele, akivel gyerekkori pajtásunk volt? Na ugye? Kicsi az esély. De Maximnak és Nastyának megadatott ez a lehetőség. 
Maximot még az előző Anna és Tamás történetéből illetve Andris barátjaként ismerhettem meg. Ő az naagy hírhedt nőcsábász.  De aztán fordult a kocka. Anna legjobb, legkitartóbb barátja lett. Sokáig cipelt egy terhet, mely később Moszkvában tudta levenni azt. Tamás cégénél tolmácsként kezdted el dolgozni, mellette gitározik és énekel. Innen ismeri Nastyát. Aki később egy intim helyzetben jön rá, régóta ismerik egymást. 
Tamásnak és Annának örültem, hogy jelen voltak egy-egy résznél. Nastya élete nehéz lesz később, ám a fia Dima mindent kárpótol. Nagyon tetszett. 
Mindketten sokat szenvedtek, messze távol voltak sokáig egymástól. Ahogy haladt a történet végére úgy kerültek közel egymáshoz. 

Sokkal jobb lett, mint az első rész. Bízom benne, hogy lesz további könyve Szerzőnek. 

Amit ezúton is nagyon köszönöm Szerzőnek, hogy lehetőségem nyílt elolvasni mindkét részt. Imádta mindkettőt.

Kedvenc ídézet, jelenet.:


Maxim:

"Elvettek tőlem mindent: a szüleimet, a barátaimat, a jövőmet."

Nastya

"- Maxim, csak gondolkozz egy picit! Elvégre szőke pasi vagy, és nem szőke nő."

Maxim és Nastya

" - Miért hiszitek azt , hogy mindig a nők tehetnek arról, ha eldurran az agyatok? - fontam össze a kezem.
 - Ilyen rossz hatással vagytok ránk.
- Jesszom, ezt a marhaságot honnan szeded? Ennyire károsította az agyad az a sok valóságshow, amivel tömöd a szürkeállományod?
- Azok kultúrműsorok - védte határozottan azt a szennyet.
 - Menthetetlen vagy. Na , gyere! - ragadtam meg a kezét."

Maxim

- Egy ilyen király kéró mekem is kell! - mondta botladozva, körbe - körbe forgolódva, majd hirtelen megtorpant. - Figyi, van egy deszkád?  Lemennék szörfözni.
- Eric, azt mondtad, jönnek a többiek! - Ezt az agyalágyultat!
- Jaja! Ja, jönnek!
- Akkor mehetünk?! - kérdeztem elpattani készülő idegekkel.
- Vettem, zene! Szörfről szó sem lehet! Mehetünk.
Agyonverem!"

Anna

"
- Most mondd meg, Nastya, szerinted van joga az előbbiek után kérdéseket feltenni? A helyében továbbra is csendben ülnék és lapítanék. Nem, neki ehelyett meg kell mutatnia, hogy milyen egy féltékeny ősember. Egy barlanglakóval élek..."

Szása

"
-Drágám, add az életed!
- Igazán humoros vagy, de semmi kedvem újra drágán adni az életem.
- Mivel már Még drágább az életed! - röhögött a saját viccén Szása. Hihetetlen jól szórakozott azon, hogy nyakig voltunk a slamasztikában. 
- Semmi kedvem újra meghalni! Borzalmasan unom már, hogy szökőévente meghalok - mondtam keserűen, a poharamat pöckölgetve a dohányzóasztalon.
- Eddig csak egyszer haltál meg, és én is. Az életünkbe bőven belefér még nyolc halál, kedves Csizmás Kandúr! - nevetett, és majdhogynem a hasát fogta a röhögéstől.
- Poénkodj csak te is egy újabb bolhás mesehőssel!
- Tehetek én arról, hogy mesébe illő életed van?
- Ja, és ahogy elnézem Grimm tesók voltak a szerzők, mert  ezt egy igazi komor fosra kezd hasonlítani - húztam meg az italom.
- Azt ne mond, hogy a Disney - féle hascsikarós, túlporcukrozott boldogságot szeretted."


A könyvet itt lehet megvásárolni:

Álomgyár Könyvesbolt
Julia Lewis Thomson Szerző oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése