2017. november 28., kedd

Ludányi Bettina: Az egyetlen menedék

Mikulásnak köszönhetően megkaptam a könyvet s hamar el is olvastam. Szeretném meg köszönni szerzőnek, hogy lehetőségem nyílt elolvasni.




Ludányi Bettina: Az egyetlen menedék



Tartalom:


Tudod milyen rettegve a párnára hajtani a fejed? Sikoltozva felébredni az éjszaka közepén?

Anabelle Wilson tudja. A támadás óta csupán árnyéka egykori önmagának. Kétségbeesetten próbál felejteni, de a torkában lüktető félelem és a szeme előtt villogó képek arról a borzalmas éjszakáról nem engedik továbblépni. Senki nem tudja, mi állhat a támadás hátterében. Anabelle-t nem hagyják nyugodni a fejében kavargó kérdések, de amikor feltűnik egy ismeretlen, feketébe öltözött férfi a lakása előtt, már tudja, hogy valódi célponttá vált.

Egyetlen ember van csupán, aki képes megadni a biztonságot, aki mellett megnyugszik, és akinek az érintése képes elvenni a borzalmas emlékeket. Nathaniel Clark nyomozó már évek óta bezárta szívét, de Ana közelsége és személye újra életre hívja lelkében a szerelmet.




Vélemény:

5/5

Ez a könyv iskola példája lehetne mind annak, ami az életben történik. A történet egy íróról szól, aki reménykedik, hogy kiadják a könyvét. Blogger, újságíró és író egy személyben. Olyan ismerős..

Annabella ,
egy puccos parti után hazafelé indulva, megtámadták, egyszerre veszíti el a szabadságát és a józan eszét. Alig tudd talpra állni, de megmutatja, hogy igenis gyógyszerek és orvosok nélkül is menni fog. Eközben a rendőrség legjobb nyomozója veszi kézben az ügyét. Ahogy haladt a történet úgy vált egyre fontosabbá egymásnak.  Olyan filmszerűen történik minden. Mintha csak egy egész estés filmet néztem volna. Tökéletesen meg volt írva, sehol egy felesleges magyarázat semmi olyan, amin túl kellene tolni. Egyszerűen úgy jó, ahogy van. Hiba egy szál se. Végig fenn tartotta a figyelmem. Kíváncsi voltam ki lehet a támadó s miért szemelte ki. Sokáig nem jöttem rá. Hihetetlenül jól meg írta, hogy véletlenül se gyanakodjak, ki lehet az az ember. De amikor az utolsó oldalakon olvastam. Teljesen meglepődtem, nem rá számítottam. S ez így volt jó. Mert nem volt kiszámítható, nem lett egyből az elején kiszúrva, hogy pont ő lesz. 
Sarah-t csíptem. Nagyon aranyos. Kedveltem. Emily kedves, aranyos és őszinte csodálattal nézz a világra. Lena egy megtestesült álom főnök. Nate egy igazi megtestesült szexi nyomozó. Ana-nak pont ő kell. 
Aki kirángatja a depresszióból, vagyis már kirángatta.

Egy szó, mint száz szuper egy könyv,a történet néha elgondolkodtam ,néha szívszorító volt olvasni milyen nehezen birkózik meg. Lelki trauma, fájdalom. De semmi ahhoz képest, ami a szerelem tesz vele. Szerelem ki gyógyít mindenből.   

Bátran ajánlom, aki szeret mélyen elgondolkodni az érzelmekről, a gondolatokról. Ez a könyv mély érzelemről tanúskodik. Néha azaz érzésem szerző saját élet tapasztalatát osztja meg velünk. Annyira valósak.

Köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam.



Kedvenc idézet,jelenet:

"Nézz szembe a félelmeddel, és erejét veszti"

"Írónak lenni egyszerre kétségbeejtő és felemelő érzés. Kétségbeejtő,mert megmutatod a világnak az igazi arcodat és felemelő, mert minden egyes érzést ki tudtál adni maagdból."- Annabella Wilson"

"- Kér kávét? - hadartam idegességemben, majda fejemet ingatva lehumytam a szemem. Hiszen az előbb futottunk össze a kávézó előtt. Az én lattém még mindig a bejárati ajtó melletti polcon állt, érintetlenül.
- Mindig kávét főz, ha zavarban van?
Megállt a kezemben a bögre, de nem fordultam hátra. Így is éreztem a hanglejtésén,hogy jót mulat. Mégis mi a fene folyit itt?
- Mit szólna inkánn egy teához? - jobbnak láttam, ha figyelmen kívül hagyom a feltlett kérdést, és korrigálom a hibámat.
- Ha enyhül a zavara, akkor igen."


"- Szerinted miért nehéz az írók élete?
- Jó kérdés! Egyre több író jelenteti meg a könyvét az eBook segítségével, hiszen van, aki csak így punlikál, és ezzel még több olvasót szerez. Ugyanakkor azt látom, hogy a kiadók képesek  a nevenincs írókat elhajtani , és kevés olyan hely van, ahol a kezdők is megmutathatják, mit tudnak. Felbosszant, hogy manapság minden úgynevezett ,,hírességnek" kiadják a könyvét , amire persze a nagy kiadók azonnal lecsapnak. Ezek a könyvek azonban csak azért íródtak,mert jó pénzkereseti lehetőség mindkét félnek - a szemét forgatta, és belekortyolt a kávéjába. - Ezek mellett a rengetg olyan ember van, akinek a boltok polcain kellene szerepelnie a művének, még sincs ott."


" Beletúrt a hajamba, megfogta a tarkómat, és szokatlan gyengedségével nyomta az ajkaimra az övéit.Most nem volt követelőző, sem heves. Egyre több érzelmet fedeztem fel a csókjaiban, a tekintetében és minden érintésében. Persze ez rám is igaz volt. Szerettem a pillantását,szerettem, ahogy hozzám ér, és az ölelését, a mosolyát, és azt is, hogy egy szóval képes elcsitítani, megnyugtatni. Nyomozóként több keményséég lakozott bene, több kitartás, emellett magabíztos fellépés jellemezte. A testéből, az izmaiból sugárzott a nyers erő. Az ajkai eltávolodtak az enyémektől, de még nem akartam elengedni. Lábujjhegyre álltam, és átöleltem a nyakát. Belefúrtam az arcomat a bőrébe, mire erősebben szorított magához."



A könyvet itt tudjátok megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése