2017. november 12., vasárnap

Darnai Dóra: Se Veled Se Nélküled

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Publio szerzői könyvkiadónak és Darnai Dóra szerzőnek  a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Igazán izgalmas, szenvedélyes és lebilincselő volt. Bátran merem ajánlani a könyvet.




Darnai Dóra: Se Veled Se Nélküled



Tartalom:

Főhősünk Dominic, árvaként nevelkedik egy nevelőotthonként működő házban. A srác, egy jóképű focista személyében tetszeleg, aki a rossz fiúk táborát erősíti, ám emellett a fiú szíve vajból van és imádja a vele együtt élő kis társait. Főhősnőnk Ellie, teljesen a focista ellentéte. A gyönyörű, kedves és tettre kész fiatal nő, a nevelőotthonként működő ház új felügyelője lesz. Mikor a létesítménybe lép, még nem is sejti, hogy felborítja majd minden ott lakó életét.
Így az életükből kifolyólag Dominic és Ellie találkozása elkerülhetetlen. A rossz fiú és a jó lány viszonya nem indul rózsásan, ellenben a napok elteltével rengeteg fordulatot vesz képtelen kapcsolatuk. Lassacskán megtalálják a közös hangot, de ettől még a közös jövőjük egyáltalán nem biztos. Lehet e komoly viszony egy gimnazista és egy nem rég végzett egyetemista között? E kérdésre a feleletet az irományban találjátok. Mindenesetre azt elárulom, hogy az idő sok mindenre választ ad kettejüknek, na meg persze a házban élő kis lurkók is. Hiszen ők majd jól összekuszálják az eseményeket és komoly befolyást gyakorolnak a hőn áhított közös jövőre.


Vélemény:

5/5


Néhány óra alatt ki is olvastam a könyvet. Faltam a sorokat.  Nagyon tetszett,izgalmas volt a történet. Adva van egy gimnazista srác Dominik , egy egyetemista lány Ellie. Dominic egy családnál nevelkedett több társaival együtt,Ellie pedig a felügyelője volt. Szépen indult a kapcsolatuk,de sajnos a helyzetük,koruk miatt  félelemmel néztek szembe a jövőjükkel és egymással. Mindketten féltek, hogy másiknak nem elég jó. Félreértés,viták majd később elváláshoz vezetett. Ahol 4 évvel később újra felbukannak egymás életében.  Nagyon izgultam vajon újra boldogok lehetnek együtt? Meg maradhatnak egy családként? Ugyanis örökbefogadták a  két fiúkat James-t és Elliot-ot.Dominic és Ellie sokat szenvedtek. De végül a történet végére  Ellie mindent egy lapra tett fel, kimondta azt a bűvős szót. 
A történetben adódnak a kérdések, vajon együtt lesznek? Meg tudnak bízni egymásban? Ki merik mondani egymásnak mit is éreznek? Ez és több kérdés is foglalkoztat. De ha kezedbe veszed a könyvet meg találod rájuk a választ.

A könyvet annak ajánlom, aki szereti a romantikát,szenvedélyt és drámát. Ez a könyv több, mint romantikus történet.  Egy egyezség,egy házasság,két gyermek és sok döntések,félreértések tarkítják a történetet. Izgalommal tartja az olvasót vajon mi lesz belőle. Felvállalják egymás iránt az érzelmeiket, elmondják végre, hogy szeretik egymást...

Kedvenc ídézet, jelenet:

Elliott:

"-Most már van egy nagyobb testvérem - mutatott Jamesre - És lett egy anyukám és egy apukám. Ez tök jó "

Dom és Ellie:

"- Nem hallottam jól - meglöktem a mellkasát, mire elterült, én meg rá. - Szóval? - kérdezte hangosan. Istenem, mekkora majom.
- Szeretlek.
- Ez baromi sokáig tartott bébi. Atya Isten, majd belehaltam már... és még, hogy a pasikkal nehéz...
- Ne vicceld el - megint jött a pimasz vigyor - Nem mondasz semmit?
- Rossz várni igaz? - istenem még egy vigyorgó beszólás és behúzok egyet neki."

Dom:

"Végtére is,  ha ebből a sok huzavonából megtanultam valamit,  akkor azaz, hogy ha szeretsz valakit, sose tartsd magadban, mond el, hátha bejön, elvégre sosem tudhatod és a sk HA legalább nem kisér el egész életed során."


A könyvet itt tudjátok megvásárolni:


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm az olvasást és a véleményezést.
    Örülök, hogy tetszett. :-)
    Darnai Dóra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a lehetőséget! :) Megtisztelő volt elolvasni.

      Törlés