2017. szeptember 20., szerda

Anne L. Green - A remény hajnala

~~~ Recenziós ~~~



Szeretném meg köszöni Álomgyárnak recenziós könyvet. Igazán izgalmas, csodás szerelmi történetet olvashattam. Köszönöm a lehetőséget!

Anne L.Green itt olvasható bővebben. Álomgyár



Anne L.Green - A remény hajnala



Tartalom:

Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne.
Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.
A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.
Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak?
És a múlt engedi-e a felejtést?


Vélemény

5/5

Karakterek
Alex és Cat ők ketten egy igaz barát Mattnek és Amynek. Mindketten védik a másikat s kiállnak ,ha baj van.

Matt: 
Eleinte olyan mogorva és arrogánsnak tűnt a történet elején. Igazából nem tudjuk még miért ilyen. Néha már picit túl megy,de később rájön a hibáira. Főleg,hogy szembe találja magát egy erős ,csinos független nővel. Aki nem hajol meg előtte. Aki nem fél kimondani . Aki nem okoz gondot megleckéztetni őt. 
Matt abban percben még nem tudja,de ő lesz Élete nagy szerelme. Ahogy haladt a történet Amy kezdi felmelegíteni jéggé fagyott szívét. Rájön bizony ő is képes érzelmeket táplálni másik ember iránt. Nem akárki iránt. Mindennapi civódásaik,rendhagyó vitáik igen csak szórakoztatóak.  S ebben a főhőseink sem unatkoznak. Amy később megismeri Matt legnagyobb,legfélelmetesebb titkát. De így sem hagyja magára. Sőt! Megpróbál segiteni rajta. De Matt nem hajlandó szembe nézni múltjával. Félelem,lelkiismerete megbénítja,hogy újra kezdjen. 
Míg egy nap el nem válnak. Amy feladja,Cat berohan s olyat tesz,amit Matt végre felfogja mit veszíthet el a makacssága miatt.

Amy:
Tennessee-ből San Francisco-ba menekül zsaroló,erőszakos ember elől. Úgy érzi talán itt Johnson Global cégnél,mint személyi asszisztensként végre nyugalomra lelhet. Mi sem tévedhetett volna ekkorát.  
Első pillantásra belezúgott Főnökébe Matthew Johnson-ba. Eleinte nem vette észre,hogy az érzelmei később szerelemmé változik.  Ő,aki váltig állította egy férfi felett sem lesz hatalma. Mattnek hatalma van. Amy egyre jobban beleszeretett,de sajnos a férfi démonaival nem tudodd mit tenni. Matt húgának segitett ,életét megmentette. Egyik kalandos akcióból,a másikba esik. S sosem azt teszi ,amit Matt kéri. Igazából ezzel s sok más tettei miatt kivívja férfi őszinte csodálatát,bizalmát. Mindketten megmutatják együtt mire képesek. Amy az aki belelát Matt páncélruhája mögé. És olyan dolgokat lát meg,amit mások kevesen tapasztalhatják. Érzékeny,lelkiismeretes,jószívű. Tengernyi jóság lakozik benne,de Amy azt is látja ,hogy keserűség,önmarcangolás és lelkiismeret furdalás gyötri.
Történet haladtával Amy sajnos bármit is tett, Matt eltasszította. Végtelen önsajnálatba menekült s Amy már nem tudott ezzel mit kezdeni. Az utolsó csepp a pohárban az volt ,ami irodában látott. Másnap felmondott s visszaköltözött. 
Történet vége is tartogat extra nagy meglepetéseket. Igazán megható,szerelmi történet egy párról ,aki küzdenek a démon szellemeivel. Küzdenek,hogy együtt maradhassank. De ahhoz,hogy felébredjenek mennyire fontosak egymásnak tragédiák kellenek.  

Számomra ez a könyv sokat mutatott. Pl Ne adjuk fel a Szerelmet. Szakítás után is él a remény. Remény újrakezdéshez.Csodálatos,érzelmes történet. Végére garantálom zsebiket el lehet venni. 

Minden romantikus lelkű hölgyeknek ,férfiaknak is ajánlom a könyvet. 

Jó tanács. Zsebkendőt tessék előkészíteni. 
Ídézet

Matt
"Ez tuti szórakozik velem.Hülyét akar csinálni belőlem.Össze akar zavarni.Összezavart! Jesszus! Most mi van? Gyorsan helyre kell őt tennem és magamat is. Kirúgom és kész."

Matt
"Na nem! Ezt az örömet nem adom meg neki! Oh, babám nem teszem meg neked ezt a szívességet. Te még nem hiszed el,de mindig én nyerek. De majd megtanulod. Addig foglak szívatni amíg nem könyörögsz. Alig várom a pillanatot,mikor be sem mered majd tenni ide a lábad."

Matt
"-Mi a franc! -szitkozódtam hngosan. A szomszéd szobából visszafojtott kuncogás hangja szűrődőtt át. Ördög kis fúria! Sejthettem volna, hogy nem alázkodik meg cak úgy.
-Történt valami, Mr.Johnson? Ez a kávé esetleg túl meleg volt? Tudok valamiben segíteni? - jelent meg az ajtóban ártatlan ábrázattal.
- Maga mi a nyavalyát tett a kávémba? Ez szörnyű - szegeztem neki a szemrehányó szavakat.
- Uh, minden bizonnyal összekevertem a sót és a cukrot. Sajnálom,nem értek hozzá. Annyira sajnálom - mézes-mázoskodott, de a szája huncot mosolyra húzódott. Őszintén mevallva, nekem is tetszett a visszavágás.Vakmerő húzás volt ,de hatásos. Vesztettél, Matt. Ezt a keserű pirulát most kénytelen leszel lenyelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése