2017. szeptember 22., péntek

Rácz -Stefán Tibor interjú

Sziasztok!

Ahogy ígértem,hozok egy kis meglepetés. Sikerült meg interjúvolnom hazánk egyik legsikeresebb íróját. Aki jelenleg két könyvvel büszkélkedhet, de már szeptember 29-én megjelenik a harmadik könyve. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy kérdezgethetek. Aki nem más, mint Rácz – Stefán Tibor. Akinek eddig megjelent Fogadj el! És Túl szép c könyve.  A következő könyve pedig: Mikrofonpróba. Régebben írtam róla előzö két könyvéről, itt találhatjátok meg.


Íme az interjú fogadjátok sok szeretettel.

Hány évesen kezdtél komolyan foglalkozni az írással?

Már gyerekkorom óta írok, mindig bennem volt a késztetés, hogy alkossak. És írtam is, mindig imádtam átélni, ahogy a karakterek önmagukra találnak és létrejön a történet a lapokon. De egyik történet sem volt túl komoly, még csak a szárnyamat próbálgattam. 
Az első és legnagyobb lökést az I. Aranymosás Irodalmi Pályázat adta meg. Azt hiszem, huszonnégy éves voltam, és ennek hála sikerült befejeznem az első regényemet. Azzal nem sikerült nyernem, de a II. Aranymosásnak hála a Fogadj el! már megjelenhetett. 

2. A környezet, családod hogyan fogadta a történeteid? ... Gondolok itt, Márk és Olivér regényére, a Túl szépre.

A családom nagyon büszke a sikereimre, örülnek nekem, és mindig izgatottan várják a legújabb írós híreimet.
A Fogadj el!-t elolvasták, és szerették szerencsére. A Túl szép viszont annyira személyes történet, hogy megkértem őket, ne olvassák el, mert furának éreztem volna. Hiszen hé, szex is van benne, amiről édesanyámmal még véletlenül sem beszélnék!  

3. Mesélnél egy kicsit a jövőbeli terveidről, ha vannak?

Naná, hogy vannak!  Nemsokára megjelenik a harmadik regényem, a Mikrofonpróba, aminek a második kötetén hamarosan elkezdek dolgozni. Emellett van még más projektem is, több történeten is agyalok, csak legyen időm leírni is őket.

4. Mint ismert, hamarosan új könyvvel leped meg az olvasókat. Már a címét is tudhatjuk, Mikrofonpróba. Mire számíthat majd az olvasó ebben a történetben?

Ez egy romantikus ifjúsági regény lesz, amiben bár akadnak komolyabb társadalmi kérdések és keményebb szituációk, de érzésem szerint ez az eddigi legpopulárisabb könyvem.
A középpontban öt jó barát áll, akik összefognak, amikor a szeretett kollégiumukat a bezárás veszélye fenyegeti, emellett próbálják a saját életüket is a lehető legjobb mederbe terelni.
Nagyon szeretem ezt a történet és a szereplőit, őszintén bízom benne, hogy az olvasók is megszeretik majd a nagyszájú, de megsebzett lelkű Mátét, vagy a táncolni imádó Xiarát. No és a többieket  

5. Mennyire szoktál a saját életedből meríteni, mint író? Milyen helyzetek fognak meg, hogy papírra vesd őket? 

Szerintem minden író merít valamit a saját életéből, de ez (legalábbis nálam) nem azt jelenti, hogy például ma a boltban átvertek kétszáz forinttal, ezért ezt most jól beleírom a könyvembe.
A merítés az leginkább érzelmekben jelenik meg. Visszaemlékszem, mit éreztem, amikor különösen boldog voltam egy szituációban – vagy éppen szomorú – és aztán ezen érzéseket építem bele a jelenetbe.

6. Mit üzennél az Olvasóidnak az interjún keresztül?

Azt, ami nekem a legfontosabb: higgy az álmaidban! Sokszor éreztem én is, hogy nem tudom megvalósítani a céljaimat, mert… [kifogások]. De kellő energiával a legtöbb álom elérhető. Persze, nekem is van olyan, amiért teperek, de ettől élet az élet.
Szóval, soha ne adjátok fel, mert az álmokért megéri küzdeni.


Nagyon köszönöm Rácz-Stefán Tibornak, hogy szánt rám egy kis időt a kérdéseimre.  A képeket a szerző engedélyével használtam fel. További sok sikert kívánok a könyv megjelentetéshez. Én pedig örömmel várom, hogy kézbe vehessem harmadik regényt. 

A könyvet itt tudjátok előrendelni: Libri és Könyvmolyképző oldalán.

Rácz - Stefán Tibor: Mikrofonpróba

Borító:
Ídézetek:
Tartalom: 

Hanna, ​a magányos könyvmoly tragédiaként éli meg, amikor a tanár bátyjával egy vidéki kollégiumba költöznek. Ám ott két fiú is megdobogtatja a szívét.
Lehet-e választani álmaid pasija és életed legnagyobb meglepetése között?
Mátét a zene éltette, de egy szörnyű eset miatt vége mindennek. A fiú keserűségében másokat sebez, de amikor megismeri Hannát, a szócsatáik közben elfeledett érzések ragadják magukkal.
Bunkó srácból is lehet álompasi?
Dávid és Áron túléltek egy iskolai lövöldözést, és már két éve együtt vannak. A problémáik viszont egyre égetőbben törnek a felszínre, miközben elkeseredetten próbálják a kapcsolatukat egyben tartani.
Az első szerelem tényleg az utolsó marad?
A kínai származású Xiara egyetlen menedéke a tánc, ahol mindig békére lel a szülei vagy éppen a társai meggondolatlan szavai elől.
De vajon képes lesz valaha elfogadni önmagát?
Az öt barát összefogva, egymást támogatva küzd a démonaival, és összefognak, amikor szeretett kollégiumukat a bezárás fenyegeti.
Van egy pont, amikor a zene lehet az egyetlen megoldás…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése