2017. szeptember 17., vasárnap

J.K. Smith - Szerelem hirdetésre

Szeretném megköszöni a Szerzőnek és az Álomgyárnak a recenziós példányt kaphattam. Eszméletlen jó könyv volt. Igazán élveztem s nagyon haladós. Nem hagyott egy percet sem gondolkodni. Végig nevettem a Kori és Chris beszólásain. 



J.K. Smith - Szerelem hirdetésre

~~~ Recenziós példány ~~~



Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?
J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.





Vélemény:

5/5

Dupla tripla pontszámot tudnék adni. Hihetetlenül élveztem. Nagyokat nevettem Kori stílusán . Elképesztő nőszemély. Na meg Andi ? Hát nem semmi csaj. 
Egy hírdetésre jelentkezett ,ahol egy kislányra s egy nagy házra kell ügyelnie. No meg a főnökre is. Nem is akár milyen főnök. 
Az egész történet úgy jó,ahogy van.  Van sok sok kedvenc jelenetem. De legjobban a piros csizmás jelenet tetszett.
 Kori eleinte nem is akart kapcsolatot,hisz özvegy lett.  Férje nem igazán bánt jól. Miután meghalt,fogta magát s a hirdetés alapján kiutazott Amerikában.  Megismerkedett leendő főnökével Chris-el és Holly-val,kislányával. Történet előrehaladtával egymásba szeretnek. Nagyon viccesek mindketten. Chris is tudd ám beszólni. Amit nagyon szeretek. S amit legjobban szeretek mindegyik könyvnél,hogy mindkét félnél olvashatjuk a gondolatait,érzéseit.
Andit imádtam. Nekem is egy ilyen barát kell. Őrült nőszemély,de legjobb fajtából. 
Nagyon nagyon élveztem. Jókat nevettem. 
De!
Mind minden történetnek akad csavar is.  Úgy itt is. Nehéz úgy írni,hogy ne spoilerezzem el.  De annyit mondhatok lesz bőven izgalom,dráma,sírás.
J.K.Smith nagyszerü történetet alkotott,szuper párbeszédekkel. Végig  olvastatta a könyvet. Egy percet nem lehetett letenni. Néhol könnyesre nevetek,néhol komolyabban. Ez a könyv több,mint egy romantikus könyv.  Megmutatja nem kell félnünk az ismeretlentől. Kockáztassunk. Lehet épp a Nagy Ő lesz az orrunk előtt. Ahogy Korinak is meg adatott a lehetőség. 
Jah majd elfelejtettem. Chris tesói fenomenális. Igazán viccesek .
Összességében nagyon jó. Ajánlom mindenkinek aki szereti könnyed,bohém és romantikus történeteket. Mert ez az! Vigyázzat ,nevetésre alkalmas a könyv

Ídézetek a könyvből:

Kori:

"-Cseszd meg Ézsiás Frigyes! Felettem többé nincs hatalmad,mától egyetlen férfinak sincs. És ha megpróbálsz bármilyen alakban vissazjönni az életembe, legyen az szellem vagy valamilyen elcseszett reinkarnáció, hát esküszöm, szétrúgom azt a szemét seggedet "

Chris: 
"Ha valaha is újra megérdemli a boldogságot, akkor az csak is itt lehet , ezen a békés, elzárt, számára oly drága zugában a világnak. Behunyta a szemét, mélyen beszívta a föld és a növények íllatát, hallgatta a zajokat. Az apróbb állatok neszezését, a tyúkok kotkodálását, a szarvasmarhák bőgését, ahogy a szellő zenélteti a szélcsengőket. Figyelte lovai boldog játszadozását a karámban, a 3 férfi , akik hatékonyan, rutinosan, összeszokott mozdulatokkal végzik a reggeli feladataikat."

Család:
"-Paul méretre készült olasz bőrcípője pont lócitromok közé való - szólt közbe Nora, mintha csak kitalálta volna Susan gondolatait. Az egész társaságban harsány nevetés tört ki.
- Emlékeztek , amikor tavaly belehasalt a tehénlepénybe? - kérdezte Susan mosolygva.
- Lehet azt elfelejteni? - kuncogott Nora.
- És röhögés nélkül, büszkén sétált be a házba, hogy mindent kidobjon a kukába - bukott ki Maryből.
_ Évek óta akkor láttam először farmerben - emlékezett vissza a fiúk anyja.
- Egy hordóban égette el a ruháit -kontrázott rá Nora.
- Egy húszast  rakok rá, hogy ma is előhozza Jamie a témát - csapta le a pénzt  az asztalra Mary.
- Nem fogadok, úgyis te nyernél - hárított Susan."

Chris:
-Oké,kishaver, futás, meg se próbálj idebent üríteni - azzal Chris felkapta a szőrgombócot , és rohant vele kifelé a házból, lerakta a fűre, és most,hogy már tuta a kislánya mélyen alszik, fellégzett. - Eddig minden oké. Megy ez neked, Chris. Gyerek alszik,a kutya épp most pisili le a rózsabokrot,semmi gáz. Megoldod. És láthatóan meg is hülyültél, mert itt beszélgetsz magaddal.
-Apu! Itt vagy? - kiáltott az emeletről Holly álmos hangon."

Holly:
"-Ha a kicsik megszületnek, akkor is ugyanígy fogtok szeretni?
- Nekünk mindig ilyen fontos leszel, mint most, csak amikor ők is világra jönnek, a szívünk megnő, hogy őket is ugyanúgy tudjuk szeretni, mint most téged. A legeslegfontosabb emberek most mind itt vannak velem az ágyban, Te,anyu és a kicsik - puszilta meg Hollyt Chris..."

Most pedig kedvenc jelenetemet osztom meg,szerző engedélyével. Ezen annyira jókat kacagtam,hogy könny is kicsordult. Annyira jó volt.
Azt hiszem kell nekem is egy ilyen piros csizma.

"– Szentséges ég! Soha életemben nem láttam ilyet – nézett nagy szemekkel Chris a tűzpiros csizmára. Látszott, erősen koncentrál, hogy ne nevesse el magát.– A barátnőm búcsúajándéka volt. Szerintem tök csini – tette hozzá kényeskedve a lány.– A magas sarkúnál mindenképpen jobb, csak bikák közelébe ne menjen benne. Megvadulnának a szerencsétlenek.– Kösz a tanácsot, humorkirály. Foglalkozhatnánk inkább a lovaglással?– Nehéz lesz, amikor a lába szó szerint virít. Sötétben is könnyen észre lehetne venni. Ki is dobom az összes elemlámpát. Költséghatékonyabb, ha feldobom a vállamra és maga előrenyújtja a lábát.– Oké, megvárom, amíg befejezi a röhögést, addig leülök Holly mellé a szénabálára. Neki legalább tetszik. Holly – kiabált oda a kislánynak Kori –, milyen a csizmám?– Csúcsszuper! Apa, én is kapok olyat?– Na, látja, maradikám. Csúcsszuper surranóm van, úgyhogy most felpattanok a musztángom hátára, és ellovagolok a naplementében.– Oké, csúcsszuper csukás csajszi, pattanjon csak fel! Amúgy nem musztáng, és nehezen száguldozik a naplementében reggel, főleg, hogy egy futószáron fog körözni a karámon belül.– Részletkérdés – emelte magasra a fejét dacosan Kori. Majd megmutatom én neked. Csakhogy a felpattanás sokszori alkalommal sem sikerült, sőt, felkúszni vagy akár felmászni sem tudott a jószágra. – Ezt benéztem. Tök megalázó – csúszott ki a lány száján magyarul. – Ha kiszórakozta magát a szerencsétlenkedésemen, segítene? Persze csak ha nem túl megterhelő.– Természetesen, hölgyem, hajlítsa be a bal csúcsszuper csukás lábát. Így ni. Most kapaszkodjon a nyeregbe, háromig számolok, én megadom a kezdő lökést, és akkor pattanjon a nyeregbe. Aztán szépen lépésben körbe-körbe lovagolhat a naplementében.– Nem száll le a témáról, igaz?– Nem hiszem. Adja magát a téma. Szó szerint elvakítja a szememet – röhögött fel a férfi.– Príma."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése