2017. szeptember 14., csütörtök

Bíró Szabolcs - Non Nobis, Domine / Kelet oroszlánja) 1.

Történelmi könyveket is szeretem. Van is belőle két könyv azt hiszem.De sajnos 1-1 részét szereztem meg. 



Bíró Szabolcs - Non Nobis, Domine / Kelet oroszlánja) 1.



Miután ​1291-ben, Akkon ostromával a kereszteseket végleg kiszorítják a Szentföldről, Bátor Vilmos templomos lovag huszonhárom év távollét után hazatér Magyarországra – otthon azonban csak a nyomor, a halál és a gyász várja. A megkeseredett, kiábrándult férfi szárnyai alá veszi és tanítani kezdi árva unokaöccsét, hiszen Attilában látja a megszégyenült Templomos Lovagrend új reményét, a tökéletes és gáncstalan harcost.
Ám hiába igyekszik a helyes útra terelni az apródból fegyvernökké, kisgyermekből kamasszá cseperedő fiút, Attila túlságosan is vágyik a szabad, zabolátlan életre. Amikor Vilmos kardját, az ősi családi örökséget elcsenve titkos párbajt vív, nagybátyja büntetésből több hónapos útra küldi a bukott vándorénekes, Umberto oldalán. Ez az út örökre megváltoztatja Attila életét: rablógyilkosokkal harcol, csaknem halálos sebet kap, majd megismeri azt az érzést is, amelyre egy templomosnak még csak gondolnia sem szabad – a szerelmet.
A Non nobis, Domine a lovaggá nevelkedő Attila szemén keresztül mutatja be egy kegyetlen korszak, a XIII. és XIV. század fordulójának háborúit, brutalitását, az Árpád-ház kihalását követő éveket, egy új dinasztia, az Anjou-ház felemelkedését és a Templomos Lovagrend bukását. A regény olvasása közben pedig kibontakozik előttünk a magyar középkor sáros, véres, levendulaillatú világa.

Szerző oldalát nem találtam. Így csak a megvásárolható linket tudok megosztani. Libri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése