2017. szeptember 8., péntek

Kedvenc könyvem : M. G. Brown - Kavargó Rózsaszirmok

Elsőként hozok egy beszélgetést az írónővel.Aki számomra nagy kedvenc. Miután elolvastam könyv sorozat első részét A kavargó Rózsaszirmokat. Azóta rabja lettem. Nagyon imádom a stílusát ,szókimondását ami a könyvben van. Cathy számomra egy észbontó csaj. Párjáról ne is beszéljük,aki csak könyv  utolsó néhány oldalán jelenik meg. De a második részben már sűrűben lesz :).Kavargó Rózsaszírmok

Tartalom:

Mi történik velem? Feladom a legbecsesebb kincsemet azért, hogy egy rejtélyes idegen pofátlan módon belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám – mesterien szőtt hazugságokkal – egész életemben próbált távol tartani. Nem elég, hogy hibát hibára halmozok, felrúgva ezzel az egész korábbi életemet, még menekülnöm is kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, melyek az életemet vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. De vajon ki lesz az igazi? Az, aki megszerezte a testem vagy az, aki fogva tartja a lelkem? A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos.S véleményem a könyvről:

5/5

2017. június 29., 20:12 → 2017. július 3., 21:30
Uhh… Istenkém. Ha tehetném dupla triplán adnék 5-öst. Észvesztően jó volt. Volt minden benne. Romantika,erotika,humor,dráma s titkok. Óh,azok a titkok :),drámák na meg a humor. Cathy egy vagány belevaló csaj. Úgy éreztem,mintha mellette voltam/volnék. Vele nevettem,sírtam,szomorkodtam,mérgelődtem,zsémbeskedtem. Annyira magával ragadott a történet. Akartam :) minden oldala okozott meglepetést. Vártam mi következik. Voltak eszméletlen jó beszólások. Davidet nem kedveltem annyira. De Danielt végére imádtam. Szerintem lesz vicces történetük még. Nagyon várom :).
Az egyik rész rázott meg nagyon. 316 lány adott pofont. Nem tudnám kibírni. De Cathy igen. Erős lány.
Nagyon ajánlom mindenkinek :).
Imádtam az egészet.
Köszönöm,hogy olvashattam.
Cathy nehéz utat járt be,de úgy érzem java még most jön

Második kötete  napokon belül megjelenik!


M.G. Brown - Vérvörös RózsaszírmokTartalom:

Épphogy visszacsöppenek abba a titokzatos világba, ahová mindig is tartoznom kellett volna, máris egy kibontakozó félben lévő csetepaté kellős közepén találom magamat, ami nem sok jóval kecsegtet, tekintve, hogy egyértelműen én vagyok a világ legbénább boszorkánya. Hogy az életem még véletlenül se legyen egyszerű, még Daniel volt barátnője is kipécéz magának, nem beszélve Davidről, aki villámcsapásszerűen robban be újra az életembe, hogy megkeserítse a mindennapjaimat. Ráadásként a családom is újra összeáll, kiegészülve olyan családtagokkal, akiknek még a létezéséről sem tudtam. De, legalább életem szerelme mellettem van, és immár kétségem sincs afelől, hogy minket az égiek szántak egymásnak. Csak ne kapnánk azt a borzalmas jóslatot…


Megvásárolható:

M.G. Brown szerzői oldalán
mgbrownofficial@gmail.com

Kedvenc ídézetem:

"Tudod,milyen érzés úgy élni az életed,hogy mindig megfelelj másoknak? A szüleidnek,a tanáraidnak,az ismerőseidnek. Tudod,milyen folyton folyvást azt lesni,hogy mit várnak el tőled mások és szüntelenül azon gürcölni,hogy milyen úgy tengedni a napjaidat,hogy sohasem teheted vagy mondhatod azt,amit valójában szeretnél,mert a közeg,amibe születtél és felnevelkedtél nem fogad el téged? És te nem akarsz csalódást okozni azoknak az embereknek,akiket szeretsz ,vagy legalábbis szeretned kellene. Nem akarsz,de sokkal inkább nem mersz. 

Persze ,nem a fizikai tested gátol meg benne,hanem az a mérhetetlen szeretetéhség,ami évek óta gyülemlik a lelkedben. Ami szüntelenül nő,gyarapszik,te pedig minél jobban vágyakozol a szeretet után,annál jobban elnyomod a valódi énedet. Megtagadod önmagad,csak azért,hogy megfelelj és szerethessenek. De ha nem magadad adod, akkor valóban téged szeretnek,vagy azt a képzelt személyt,akit hosszú évek során kreáltak belőled? És ha álarcot kell viselned azért,hogy szeretet kunyerálj,vajon valóban kapsz-e szeretetmorzsákat,vagy csak önmagad ámítod különböző hazugságokkal?"
Íme a beszélgetés:

Szia!
Köszönöm,hogy vállalod,hogy válaszolsz a kiváncsi kérdéseimre.

1.Először is. Mesélj magadról?


Habár, a nők nem szívesen árulják el a korukat, azt hiszem, én még megtehetem. Huszonhat éves vagyok, és szakmám szerint újságíró. Debrecenben szereztem diplomát a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen, írott- és elektronikus újságírásból, ami annyit tesz, hogy mind a nyomtatott és online újságírás, mind a rádió és televízió a szakterületemnek mondható. Kiskorom óta írok, így kérdés sem volt, hogy mindenféleképpen olyan területen tanulok tovább, ahol az írással foglalkozhatok. Az újságírás azonban túl kötött ahhoz, hogy teljesen kiélhessem a kreativitásomat, így akaratlanul is a regényírás vizeire eveztem. Magánemberként annyit kell tudni rólam, hogy egy igazi nyughatatlan lélek vagyok. Minden érdekel és szeretek mindent kipróbálni, amit csak lehet. Ezt az is mutatja, hogy a néprajztól kezdve a paleoasztronautikáig mindenbe belekóstoltam már. Két évig éltem Angliában, jártam már jó pár országban, mondhatni, nem bírok megmaradni a fenekemen. Emellett amolyan paraszt kislánynak mondanám magamat, mivel falun nőttem fel, így pedig imádom a természetet, az állatokat, a mulatságokat és még a népzenét is. Magam is néptáncoltam és évekig voltam tagja népdalkörnek. 2.Honnan jött ez az ötlet,hogy meg írd kelekótya,szeleburdi,humoros  Cathyt?

Catherine története először csak egy laza kis blogregénynek indult, aztán kvázi kiütötte a nyeregből az éppen aktuális – egyébként kiadásra szánt – történetemet. Maga Catherine ötlete egyszerűen csak kipattant a fejemből, mint Athéné, Zeusz fejéből. Azt azért hozzá kell tennem, hogy Cathy nem mindig ugyanaz a lány volt, akit az olvasók most ismerhetnek. Nagyon kiforratlan volt még a személyisége, és humorosnak sem igazán mondhatnám. Aztán, eltöltöttünk egymással jó pár évet, ami alatt milliószor átírtam és átdolgoztam a sztorit, a szereplőimnek pedig kiforrt a saját személyiségük, így alakítva ki ezzel önmagukat és az egész történetet. Most már azt mondhatom, hogy igazi egyéniségek, rendelkeznek személyesek célokkal, van múltjuk. Ha belepottyannának a világunkba, semmivel sem tűnnének ki az átlagos emberek közül, leszámítva persze a varázserőt. 3.Hány részből áll a történet?

A Rózsaszirmok sorozat négy kötetes lesz, és szinte már teljesen kész vagyok vele. Az utolsó kötetnek hiányzik három-négy fejezete, amikkel rövidesen elkészülök. 


4. Mesélj a történeted fogadtatásáról kicsit. 

Meglepően jó fogadtatást kapott, nagyon sokan elismerő szavakkal illették, amire egyáltalán nem számítottam, tekintve, hogy mégiscsak egy első kötetes író vagyok. A legjobban az lepett meg, hogy az olvasóim folyamatosan kérdésekkel bombáztak/nak facebookon, a történet folytatását illetően, sőt, olyan is volt, aki azért könyörgött, hogy küldjem át neki a második részt, esküszik, hogy megveszi, amint megjelenik, de nem bír tovább várni. Ilyenkor úgy érzem, hogy tehetséges vagyok abban, amit csinálok. 


5. Lehet tudni, mikor jön a folytatás?

Mindenféleképpen szeretném megjelentetni ebben az évben, lehetőleg még idén ősszel. Már folynak a tárgyalások a nyomdával, a napokban jött meg a nyomdai ajánlat is. Innentől kezdve már csak a technikai része van hátra a dolognak, tördelés, borító, stb. 


6. Mire számíthat a folytatásban az olvasó? 

A folytatásban egy sokkal kiforrottabb, szenvedélyesebb és, mint ahogyan a címe is mutatja (Vérvörös Rózsaszirmok) véresebb kötetet kap az olvasó. Catherine ebben a részben válik igazán boszorkánnyá, ekkor kezdi megismerni önön valóját, megismerkedik a múltjával, a családja titkaival, stb. Daniellel is elkezdik felépíteni a kapcsolatukat, miközben megannyi nehézséggel kell szembenézniük. Kapunk féltékeny exeket, vérszomjas vadászokat, megalomániás rokonokat és még démonokat is. Olyan szereplőket ismerhetünk meg, mint például Linda, akinek szintén meglesz a maga múltja, a maga megrázó történetével, vagy éppen Logan, az enyveskezű mókamester. Egy kicsit jobban megismerhetjük Catherine édesanyját is, és az ő – szintén megrázó – történetét, ami a következő kötetekben még jobban ki lesz bontva. Sőt, még Daniel arisztokrata családjával is találkozhatunk. Röviden-tömören azt mondanám, hogy Catherine nem csak boszorkánnyá, de nővé is válik a Vérvörös Rózsaszirmok végére, és készen áll arra, hogy hivatalosan is Daniel társává váljon. 

7.Ki a kedvenced? Nekem elsőszámúan Cathy és Daniel ??.

Nekem nincs igazán kedvencem. Mindegyik szereplőmet szeretem – még a negatívakat is – hiszen, mindegyikük az én gyermekem. Nagyon szeretem Cathy-ben, hogy kis kelekótya, és akármennyire is lesz belőle tehetséges boszorkány, alapvetően végig megmarad annak a cserfes lánykának, akinek megismerhettük. Fejlődik, tapasztal, erősödik és okosodik, de nem veszíti el a valódi énjét. Talán meglepő, de Daniel még Cathy-nél is sokkal nagyobbat fog változni a regénysorozat végére, és imádom látni, ahogy a gazdag kölyök, aki korábban minden csajjal csak játszadozott, szerelmes férfivá, azt követően pedig igazi, komoly, felelősségteljes családfővé érik, és észrevétlenül húzza magával Cathy-t is. Linda és Logan az őrült páros, őket lehetetlenség lesz nem szeretni, főleg a harmadik kötetben, ahol elég nagy szerepet kapnak majd. És persze, ott van David, akit 10/9-en utálnak. Az igazat megvallva, én imádom írni a gyökér Davidet, és lehet őt utálni, meg átkozni, de azt senki sem mondhatja, hogy nincs stílusa a srácnak. Most nem sorolok fel mindenkit, mert rengeteg új szereplővel bővül majd a regény, és mindegyikük egy olyan különleges helyet foglal el a szívemben, hogy órákig tudnék róluk áradozni. 


8. A környezeted hogyan reagált arra, hogy írsz és kiadtál egy szuper jó könyvet? 


Sokan meglepődtek rajta, és nagyon sokan gratuláltak vagy biztattak. Mivel nem igazán reklámoztam, szerintem jó pár embert meglepetésként ért, amikor kiposztoltam a frissen kézhez kapott próbapéldányomat. Sajnos, megtapasztaltam azt is, hogy milyen, amikor negatív fogadtatásban van részem, méghozzá olyan emberek részéről, akiktől sosem vártam volna. Több, mint tíz évnyi barátságom szakadt meg, nem sokkal azután, hogy egy kis sikerélménnyel gazdagodtam. A siker alatt pedig nem a több ezres olvasótábort értem, mivel azzal még csak véletlenül sem büszkélkedhetem, de mégis, sikernek érzem azt, hogy önerőmből a világra hozhattam egy regénysorozat első részét, ami ráadásul még tetszik is az olvasóknak. Még inkább sikernek mondanám azt, hogy képes voltam legyőzni a saját démonaimat és szembeszálltam, hovatovább, felülkerekedtem a saját félelmeimen, és az emberek elé tártam Catherine történetét. Olyanok is voltak, szintén ismerősi körben, akik antiszociálisnak, introvertáltnak, jövőkép nélkülinek, gyermekes álmodozónak bélyegeztek, a „nevetséges hóbortom” miatt. Úgy gondolom, nem kár azért, hogy ezek az emberek eltűntek az életemből. Nem tartom magamat álmodozónak, nekem céljaim vannak, nem álmaim. Az álmokat ugyanis csak álmodjuk, a célokért teszünk. Én pedig minden egyes nap próbálok tenni azért, hogy kiérdemeljem az olvasók bizalmát. Azt, hogy antiszociális vagy introvertált lennék azért, amiért nem vagyok hajlandó semmitmondó párbeszédeket folytatni a Szulejmánról vagy a nyolcvanhatodik agyhalott valóságshow-ról, szinten nem tartom jogosnak. Pozitívum, hogy nagyon sok hozzám hasonló „hóbortost” megismerhettem, nem egyet, nem kettőt immár a barátomnak is nevezhetek, úgyhogy, hálával tartozom a Kavargó Rózsaszirmoknak, amiért életre nevelt és igazi barátokat szerzett nekem. 


9. Megosztanád velünk az írói oldalad?

https://www.facebook.com/mgbrownofficial/?pnref=story

10. Mit üzensz a kezdő íróknak vagy olvasóknak?

Akárhányszor felteszik ezt a kérdést, mindig ugyanazt mondom. A kezdő íróknak azt üzenném, hogy ne akarjanak egyből regényt írni, mert az olyan lenne, mintha úgy akarnának versenyautót vezetni, hogy soha nem ültek még volán mögött. Egyszerűen csak írjanak, saját maguk gyönyörűségére, aztán, ha a történet szépen kiforrja magát, ha az író megismerkedik a szereplőivel, ha minden összeállt és minden klappol, el lehet kezdeni gatyába rázni a történetet. Emellett azt is fontos tudni, hogy nem minden történetet kell kiadni. Nekem sem a Kavargó Rózsaszirmok az első regényem, és nagyon örülök neki, hogy korábbi regényeimet nem adtam ki, mert az írásra is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert. Egy-egy elbaltázott, túl korán kiadott regény pedig rányomhatja a bélyegét egy egész karrierre. Az olvasóknak pedig köszönetet szeretnék mondani, hogy minket, magyar írókat választanak, és bizalmat szavaznak nekünk. Szerintem van jó pár kollégám és kolleginám, akik megérdemlik a bizalmat, és merem remélni, hogy én sem fogok senkinek csalódást okozni.


Köszönöm,hogy időt szakitottál rám s válaszoltál.
További sok sikert kivánok s sok könyv kiadást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése