2017. szeptember 25., hétfő

Mimi Taylor - Fekete Bárány

Most újabb szerző engedélyét kaptam meg ,hogy könyvéből egy részletet tehessek be. Ime Mimi Taylor - Fekete bárány c.könyve. Amit nem győzzőm ajánlgatni. Egyszerűen imádom. Nagyon megéri megvenni.

Szerző odalán akár le is adhatjátok a rendeléseteket.


Mimi Taylor - Fekete bárány



Most pedig bemutatom egyik legaranyosabb jelenetét. Nekem ez egyik kedvencem.


“− Tony bácsi, Tony bácsi! – kiáltozta Maddie a nadrágomat rángatva. Elvettem a fülemről a telefont egy pillanatra és rámosolyogtam.
− Maddie, várj egy percet drágám, Tony bácsinak most fontos megbeszélése van!
− De Tony bácsi, anya azt mondta, hogy tőled kérdezzem meg! – feladtam az ellenkezést, mert ugye egy négyéves, copfos, cserfes kislánynak nem lehet nemet mondani. Mondtam Bessnek, hogy majd visszahívom, aztán kinyomtam a telefont és leguggoltam Maddie-hez.
− Mire vagy kíváncsi kisangyal? – kérdeztem mosolyogva és beletúrtam kócos szőke fürtjeibe. Mire ő elrántotta a fejét. Igazi nő, nem szereti, ha összeborzolják a haját, még akkor sem, ha már tök mindegy a frizurának. Maddie tengerkék szemei csak úgy ragyogtak, szinte égett bennük a tudásvágy.
− Tony bácsi, hogy jött ki Rosie Cassie néni pocakjából? – „lássuk csak, ez egy viszonylag könnyű kérdés, elvégre diplomás ember vagyok, csak képes leszek rá válaszolni” gondoltam. Épp azon törtem az agyam, mégis hogy az ördögbe tudnám nyomdafestéket tűrően egy négyévesnek elmesélni eddigi életem legnagyobb élményét, mire már jött is a következő kérdés – És Tony bácsi! Hogy ment be oda Rosie? – összehúzott szemöldökkel néztem először Maddie-re, majd a tőlünk mindössze öt méterre ücsörgő és nevetgélő hölgykoszorú tagjaira, akik megpróbáltak úgy tenni, mintha semmi közük nem lenne az egészhez. Na de most komolyan, mégis mi a jó büdös francot lehet erre mondani egy ilyen kicsi gyereknek? És akkor jött az isteni szikra! Tudják mit mondtam neki? Nem? Pedig rém egyszerű.
− Maddie drágám, hogy Rosie hogy került be oda, kérdezd meg inkább Ryantől! – közelebb hajoltam a kislányhoz és a következő mondatot a fülébe suttogtam – Tudod ő ott volt akkor, jobban tudja nálam! – felcsillant a szeme, hogy ilyen bizalmas információt osztottam meg vele és már szaladt is tovább. Röhögve figyeltem Ryant, ahogy a haja tövéig elvörösödött a képe miután karba vette Maddie-t. Gondolatban vállon veregettem magamat, "szép munka volt öregem". Felkaptam egy üveg sört és újra felhívtam Bess-t.”
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése